Q51. In life, we have to take the rough with the smooth.
- be tough in order to be successful
- use pleasant words to make things smooth
- accept unpleasant as well as pleasant things
- make unpleasant things better
β
Correct Answer:
C [ accept unpleasant as well as pleasant things ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q52. Tell me plainly who broke the mirror, do not beat about the bush.
- put any blame on others
- pretend to be unaware of the matter
- approach the matter in a round about way
- try to impress me with your arguments
β
Correct Answer:
C [ approach the matter in a round about way ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q53. While the ladies continued their small talk in the drawing room, I felt bored.
- light conversation
- gossip
- backbiting
- whispering
β
Correct Answer:
A [ light conversation ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q54. He faced the music for reaching home late.
- faced punishment
- faced entertainment
- faced reprimand
- faced pleasure
β
Correct Answer:
C [ faced reprimand ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q55. He resigned the post of his own accord.
- according to his judgement
- which he liked
- voluntarily and willing
- according to his convenience
β
Correct Answer:
C [ voluntarily and willing ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q56. His promotion is on the cards.
- due
- evident
- certain
- probable
β
Correct Answer:
C [ certain ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q57. The captain played with determination because the honour of the team was at stake.
- very low
- at the top
- in danger
- appropriate
β
Correct Answer:
C [ in danger ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q58. It was he who put a spoke in my wheel.
- tried to cause an accident
- helped in the execution of the plan
- thwarted the execution of the plan
- destroy the plan
β
Correct Answer:
C [ thwarted the execution of the plan ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q59. He was in a brown study and did not seem to catch my point.
- in his study room
- absorbed in reading
- absent β minded
- in a state of shock
β
Correct Answer:
B [ absorbed in reading ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q60. He does not like to be friendly with Sarita, he always gives her a cold shoulder.
- Pushes her with his shoulder whenever they meet
- Creates all sorts of troubles for her
- Insults her in the presence of others
- Tries to be unfriendly by taking no notice of her
β
Correct Answer:
D [ Tries to be unfriendly by taking no notice of her ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...