Q1. A bolt from the blue
- a delayed event
- an inexplicable event
- an unexpected event
- an unpleasant event
β
Correct Answer:
C [ an unexpected event ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q2. To be all at sea.
- a family voyage
- lost and confused
- in the middle of the ocean
- a string of island
β
Correct Answer:
B [ lost and confused ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q3. Cold comfort
- absurdity
- deception
- slight satisfaction
- foolish proposal
β
Correct Answer:
C [ slight satisfaction ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q4. To bite the dust
- eat voraciously
- have nothing to eat
- eat roots
- to fail
β
Correct Answer:
D [ to fail ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q5. A damp squib
- rainy weather
- a disappointing result
- a skirt in a laundry
- Great honour
β
Correct Answer:
B [ a disappointing result ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q6. On hearing the news of the kidnapping, she became afraid of her own shadow.
- cold and distant
- afraid of her own safety
- very nervous and easily frightened
- afraid of being alone
β
Correct Answer:
C [ very nervous and easily frightened ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q7. To be fair and square
- worthy
- honest
- successful
- obedient
β
Correct Answer:
B [ honest ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q8. She just needs forty winks in order to be able to work all night.
- someone's help
- to take a stroll
- a short nap
- a little cooperation
β
Correct Answer:
C [ a short nap ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q9. The minute she arrived at the office, she was given the pink slip.
- a raise
- a promotion
- a letter to inform that she had lost her job
- a letter to inform that she had been transferred
β
Correct Answer:
C [ a letter to inform that she had lost her job ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q10. The representatives of the two states tried to enforce a treaty which was a dead letter.
- not well-thought out
- no longer in force
- no longer relevant
- not in keeping with the changing times.
β
Correct Answer:
B [ no longer in force ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...