Q31. Cold comfort
- absurdity
- deception
- slight satisfaction
- foolish proposal
β
Correct Answer:
C [ slight satisfaction ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q32. To bite the dust
- eat voraciously
- have nothing to eat
- eat roots
- to fail
β
Correct Answer:
D [ to fail ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q33. A damp squib
- rainy weather
- a disappointing result
- a skirt in a laundry
- Great honour
β
Correct Answer:
B [ a disappointing result ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q34. On hearing the news of the kidnapping, she became afraid of her own shadow.
- cold and distant
- afraid of her own safety
- very nervous and easily frightened
- afraid of being alone
β
Correct Answer:
C [ very nervous and easily frightened ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q35. To be fair and square
- worthy
- honest
- successful
- obedient
β
Correct Answer:
B [ honest ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q36. She just needs forty winks in order to be able to work all night.
- someone's help
- to take a stroll
- a short nap
- a little cooperation
β
Correct Answer:
C [ a short nap ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q37. The minute she arrived at the office, she was given the pink slip.
- a raise
- a promotion
- a letter to inform that she had lost her job
- a letter to inform that she had been transferred
β
Correct Answer:
C [ a letter to inform that she had lost her job ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q38. The representatives of the two states tried to enforce a treaty which was a dead letter.
- not well-thought out
- no longer in force
- no longer relevant
- not in keeping with the changing times.
β
Correct Answer:
B [ no longer in force ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q39. To drink like a fish:
- To drink little
- To drink alone
- To drink in company of others
- To be a drunkard
β
Correct Answer:
D [ To be a drunkard ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q40. "Cart off" means:
- discard
- disregard
- dejected
- None of these.
β
Correct Answer:
A [ discard ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?"cart off" means to take someone or something away, often forcefully or abruptly.