Q1. A remedy for all diseases:
narcotics
panacea
tonic
none of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ panacea ]
β¨ AI Learning Explanation
π Vocabulary Learning
π Why? A panacea is a remedy that is believed to cure all diseases or problems. It comes from ancient ideas of a universal cure.
π‘ Remember Think of "pan-" (all) + "ac sea" (cure) to remember a universal cure.
π Example Many hoped the new drug would be a panacea for the illness.
Q2. One who has a good taste for food and enjoys it:
curator
stonic
gourmet
none of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ gourmet ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q3. A place where people who are ill are treated is called____________.
sanctuary
rest-house
infirmary
sanatorium
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ sanatorium ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q4. One who totally abstains from alcoholic drinks.
Recluse
Stoic
Teetotaller
Vegetarian
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ Teetotaller ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q5. A person who hates women.
Philogynist
Misogamist
Misanthropist
Misogynist
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ Misogynist ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q6. One who entirely depends upon others
Dependent
Parasite
Indigent
unemployed
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ Parasite ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q7. A book or work of art whose author is not known
Anonymous
Unanimous
Unknown
Unidentified
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ Anonymous ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q8. A person who compile a dictionary
Author
Linguist
Grammarian
Lexicographer
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ Lexicographer ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q9. Science or hobby of studying the history of coins
Minting
Numismatics
Coinage
Coinology
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ Numismatics ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q10. A person who does not believe in the existing of God
Non-believer
Theist
Atheist
Irreligious
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ Atheist ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...