Q1. Please be as brief as you can, I have other fish to fry .
to cook the food
to take rest
some important work to attend to
to attend the friends
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ some important work to attend to ]
β¨ AI Learning Explanation
π Idiom Learning
β
Correct Answer some important work to attend to
π Why? This phrase means you have other important tasks to take care of right now.
π‘ Remember Think: other tasks first, this can wait.
π Example Sorry I can't join you; I have other fish to fry.
Q2. The boy took to his heels after stealing some money.
jumped up
hurt himself
ran away
fell down
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ ran away ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q3. One should always try to keep one's word .
to guard a secret
to be too shy to speak
to remember
to fulfill a promise
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ to fulfill a promise ]
π Official Explanation
π Idiom Learning
π Why? To keep one's word means to fulfill a promise or commitment made to someone.
Q4. It is known that he is a man of straw .
a generous man
a man of no substance
a man without means
a man of character
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ a man of no substance ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q5. Ram is very calculative and always has an axe to grind .
Has no result
Works for both sides
has a private agenda
fails to arouse
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ has a private agenda ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q6. The police looked all over for him but drew a blank .
did not find him
put him in prison
arrested him
took him to court
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ did not find him ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q7. On the issue of marriage, Sarita put her foot down .
stood up
was firm
got down
walked fast
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ was firm ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q8. His investments helped him make a killing in the stock market.
lose money quickly
plan a murder quickly
murder someone quickly
make money quickly
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ make money quickly ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q9. There is no gainsaying the fact that the country is in difficulties.
ignoring
hiding
forgetting
denying
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ denying ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q10. He was out of spirits for a few days after his defeat.
gloomy
sober
lifeless
uninvolved
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ gloomy ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...