Q11. A man of straw
a worthy fellow
a man of no substance
a very active man
a selfish Person
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ a man of no substance ]
β¨ AI Learning Explanation
π Idiom Learning
β
Correct Answer a man of no substance
π Why? The phrase describes someone who seems real or important but lacks real value or importance.
π‘ Remember Think of straw: it looks solid but isnβt heavy or realβso is a βman of straw.β
π Example People talked him up, but he turned out to be a man of straw.
Q12. To wash ones dirty linen in public
to do some ugly work in Public
to insult in the presence of others
to discuss secret matters in public
to discuss private or embarrassing matters in Public, especially when quarreling.
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ to discuss private or embarrassing matters in Public, especially when quarreling. ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q13. For the first week, the apprentice felt like fish out of water .
frustrated
homeless
disappointed
uncomfortable
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ uncomfortable ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q14. I am all at sea .
out of reach
very happy
puzzled
drowning
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ puzzled ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q15. His dealings are all above board .
open
simple
decent
friendly
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ open ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q16. The prices are going up by leaps and bounds .
irregularly
rapidly
gradually
systematically
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ rapidly ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q17. I am going to stay home because I am feeling under the weather today.
feeling well
feeling sick
fine weather
None of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ feeling sick ]
β¨ AI Learning Explanation
π Idiom Learning
β
Correct Answer feeling sick
π Why? "Under the weather" means not feeling well or sick.
π‘ Remember Think of bad weather making you feel unwell.
π Example I'm staying home today because I'm feeling under the weather.
Q18. I am heading out to the party. Do you want to ride shot gun ?
back seat in a car
middle seat in a car
front seat in a car
None of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ front seat in a car ]
β¨ AI Learning Explanation
π Idiom Learning
β
Correct Answer front seat in a car
π Why? βRide shotgunβ means to sit in the front passenger seat next to the driver.
π‘ Remember Think of guarding the road like a shotgun-teller in old westernsβsit in front.
π Example She asked to ride shotgun, so she could chat with the driver.
Q19. It is a great store, because it remains open twenty-four seven.
throughout the day
throughout the night
throughout the day and night
None of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ throughout the day and night ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q20. When I saw him in the morning, he looked like a duck in the thunderstorm .
entrapped
distressed
peaceful
timid
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ distressed ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...