Q21. Ram is very calculative and always has an axe to grind .
Has no result
Works for both sides
has a private agenda
fails to arouse
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ has a private agenda ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q22. The police looked all over for him but drew a blank .
did not find him
put him in prison
arrested him
took him to court
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ did not find him ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q23. On the issue of marriage, Sarita put her foot down .
stood up
was firm
got down
walked fast
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ was firm ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q24. His investments helped him make a killing in the stock market.
lose money quickly
plan a murder quickly
murder someone quickly
make money quickly
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ make money quickly ]
β¨ AI Learning Explanation
π Idiom Learning
β
Correct Answer D. make money quickly
π Why? The phrase βmake a killingβ means to earn a lot of money fast, not to lose money or harm anyone.
π‘ Remember Think of a big win in money, like a quick cash prize.
π Example He invested wisely and made a killing in the stock market.
Q25. There is no gainsaying the fact that the country is in difficulties.
ignoring
hiding
forgetting
denying
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ denying ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q26. He was out of spirits for a few days after his defeat.
gloomy
sober
lifeless
uninvolved
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ gloomy ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q27. When the family in the next house packed off at midnight, I began to smell a rat .
to suspect a trick
to misunderstand
to smell a bad smell
to see hidden meaning
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ to suspect a trick ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q28. At first there was a show of resistance to the new rule issued by the Government, but the movement had no backbone and speedily collapsed.
justification
impact
strength
support
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ strength ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q29. The cops were on their toes throughout the day.
eager
alert
harried
quick
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ alert ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q30. In life, we have to take the rough with the smooth .
be tough in order to be successful
use pleasant words to make things smooth
accept unpleasant as well as pleasant things
make unpleasant things better
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ accept unpleasant as well as pleasant things ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...