Q31. Love for the whole world is called
Patriotism
Generousness
Philanthropy
Nobility
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ Philanthropy ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q32. A fourteen-lined poem is called a
Sonnet
Epilogue
Composition
Lyric
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ Sonnet ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q33. A Government by divine guidance is called
Theocracy
Episcopacy
Oligarchy
Aristocracy
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ Theocracy ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q34. A person who makes his journey on foot is called a
Pedestrian
Walker
Rambler
Wanderer
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ Pedestrian ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q35. The trees which shed all their leaves at a particular time of the year are called
Evergreen
Coniferous
Deciduous
Savanna
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ Deciduous ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q36. The concluding part of a literary work is called
Epigraph
Epitaph
Conclusion
Epilogue
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ Epilogue ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q37. One who knows all is called
Scholarly
Omniscient
Learned
Erudite
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ Omniscient ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q38. A seller of cakes
Baker
Salesman
Cake-seller
Confectioner
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ Confectioner ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q39. The specialist who handles problems in the human body related to bones is a / an
Orthodontist
Osteopath
podiatrist
Oncologist
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ Osteopath ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q40. Political crime against one's own country is called:
Treachery
Treason
Sedition
Terrorism
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ Treason ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...