Q51. A place of permanent residence
abode
dormitory
domicile
apartment
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ domicile ]
β¨ AI Learning Explanation
π Vocabulary Learning
β
Correct Answer The correct answer is domicile.
π Why? Domicile means a place where a person permanently lives, not just visiting or staying temporarily.
π‘ Remember A domicile is your permanent home, the place you consider your main residence.
π Example His domicile is in the town where he grew up.
Q52. That cannot be altered or withdrawn
irrevocable
irretrievable
irresistible
arrears
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ irrevocable ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q53. Money paid to employees on retirement
gratuity
gift
pension
arrears
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ gratuity ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q54. Belief in many gods
pantheism
monotheism
polytheism
atheism
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ polytheism ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q55. A cluster of flowers on a branch
bouquet
inflorescence
wreath
incandescence
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ inflorescence ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q56. A person who believes that only selfishness motivates human actions.
agnostic
cynic
sceptic
misogynist
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ cynic ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q57. A highly skilled musician.
artiste
virtuoso
performer
diva
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ virtuoso ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q58. A method of boiling briefly to cook food slightly.
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ parboil ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q59. The group, especially in the arts, regarded as being the most experimental.
avant-garde
iconoclast
revolutionary
nerd
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ avant-garde ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q60. One who helps people by giving them money or other aid.
benefactor
beneficiary
tycoon
patriot
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ benefactor ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...