Q51. A narrow strip of land connecting two larger land masses. ( one word substitution)
Isthmus
Isobel
Isohyets
Holography
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ Isthmus ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q52. Fear of height. (one word substitution)
Agorophobia
Acrophobia
Hierophobia
Heliophobia
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ Acrophobia ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q53. A place where birds are kept. (one word substitution)
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ Aviary ]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q54. A thing which easily catches fire. (one word substitution)
Efforescent
Callous
Impatient
Inflammable
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ Inflammable
]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q55. A man who looks on the bright side of things. (one word substitution)
Optimist
Pessimist
Snob
Cynic
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ Optimist
]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q56. An unmarried man. (one word substitution)
Bachelor
Master
Miser
Spinster
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ Bachelor
]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q57. One who eats human flesh. (one word substitution)
Cannibal
Beast
Carnivorous
Furious
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ Cannibal
]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q58. That which would burn easily. (one word substitution)
Incendiary
Inflammable
Incandescent
none of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ Inflammable
]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q59. Young cow that has not yet had a calf. (one word substitution)
Cowlet
Ewe
Heifer
none of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ Heifer
]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q60. One who is from 60 to 69 years old. (one word substitution)
Sexton
Sexagenarian
Sextuplet
none of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ Sexagenarian
]
π Vocabulary Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...