Q51. If you talking about a "tit for tat" situation, you are:
- making someone angry
- doing harm as done to you
- rewarding people for the good done
- taking advantage of someone
β
Correct Answer:
B [ doing harm as done to you ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?"tit for tat": is an equivalent given in return, retaliation in kind.
Q52. He is ill at ease in his new position.
- not comfortable
- feeling sad
- angry
- callous
β
Correct Answer:
A [ not comfortable ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?ill at ease: awkward, uneasy, uncomfortable
Q53. "Don't try to throw dust into my eyes. You will not succeed."
- to protect my eyes
- blind me with dust
- to mislead or confuse me
- to blind me with dust
β
Correct Answer:
C [ to mislead or confuse me ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?throw dust into my eyes: to mislead or deceive someone.
Q54. Don't mix with the bad hats.
- people of bad character
- people selling bad hats
- people of poor status
- people with bad hats
β
Correct Answer:
A [ people of bad character ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?bad hats: someone who deliberately stirs up trouble, mischief-maker, trouble maker,
Q55. All our effort ended in smoke.
- to come to nothing
- to gain importance
- to praise oneself
- to reach target
β
Correct Answer:
A [ to come to nothing ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?ended in smoke: means to fail or be unsuccessful after a lot of effort.
Q56. The number increased by leaps and bounds.
- very fast
- very slw
- in details
- aimlessly
β
Correct Answer:
A [ very fast ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?leaps and bounds: Rapidly, or in fast progress.
Q57. To murder in "cold blood", it means to murder:
- coolly
- unfeelingly
- thoughtlessly
- deliberately
β
Correct Answer:
B [ unfeelingly ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q58. If somebody has worked for "donkey's years", it means he has worked:
- for donkeys
- for a few years
- for a long time
- for a short time
β
Correct Answer:
C [ for a long time ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?"donkey's years": for a very long time
Q59. Replace the underlined portion with an idiom from the list below:
They finally agreed on the business deal.
- let the cat out of the bag
- see eye to eye
- to feel under the weather
- to cut a corner
β
Correct Answer:
B [ see eye to eye ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?The phrase "See Eye to Eye" is used when you view something in the same way as others do, or that you agree with someone about something.
Q60. The idiomatic expression "A slap on the wrist" means:
- Short on time
- A very mild punishment
- To have a dispute
- To force an issue
β
Correct Answer:
B [ A very mild punishment ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?A slap on the wrist is a warning or a punishment that is not very severe.