Q51. ANCIENT history pleases me more than : (Find Antonym)
- Medieval
- Modern
- New
- Backdated
β
Correct Answer:
B [ Modern ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this antonym question.
Preparing explanation...
Q52. His DEPARTURE took place an hour after his :(Find Antonym)
- Exit
- Approval
- Arrival
- Defeat
β
Correct Answer:
C [ Arrival ]
β¨ AI Learning Explanation
π Vocabulary Learning
β
Correct AnswerArrival.
π Why?Departure means leaving; opposite is arrival, which means coming or reaching a place.
π‘ RememberThink: depart = go away, arrive = come back to the place.
π ExampleWe waited for his arrival after the departure.
Q53. NATURAL flower are prettier than. (Find Antonym)
- Artificial
- Smooth
- Wild
- Unpleasant
β
Correct Answer:
A [ Artificial ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this antonym question.
Preparing explanation...
Q54. It was a RARE opportunity to see the magic of P.C Sarkar (Junion) in Agartala. (Find antonym)
- Difficult
- Sacarce
- Readily available
- Uncommon
β
Correct Answer:
C [ Readily available
]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this antonym question.
Preparing explanation...
Q55. Get rid of your OBSOLETE ideas. (Find antonym)
- Old
- out-of-date
- ancient
- modern
β
Correct Answer:
D [ modern
]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this antonym question.
Preparing explanation...
Q56. The young man RESISTED eve-teasig in the street. (Find antonym)
- Opposed
- Allowed
- Impeded
- none of these
β
Correct Answer:
B [ Allowed
]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this antonym question.
Preparing explanation...
Q57. He is living a MISERABLE life. (Find antonym)
- Happy
- Boring
- Painful
- Unpleasant
β
Correct Answer:
A [ Happy
]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this antonym question.
Preparing explanation...
Q58. We should not be MUTE spectators to this injustice. (Find antonym)
- Silent
- Dumb
- Vocal
- inactive
β
Correct Answer:
C [ Vocal ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this antonym question.
Preparing explanation...
Q59. Don't be OBSTINATE. (Find antonym)
- Uncompromising
- Submissive
- Firm
- Unyielding
β
Correct Answer:
B [ Submissive ]
β¨ AI Learning Explanation
π Vocabulary Learning
β
Correct AnswerThe correct antonym is Submissive.
π Why?Obstinate means stubborn and not ready to change. Submissive means willing to yield or follow others, which is the opposite of being stubborn.
π‘ RememberThink of someone who says βYes, sirβ and follows instructionsβthat is submissive.
π ExampleHe used to be obstinate, but now he is submissive.
Q60. Affluence: (Find Antonym)
- Beggary
- Poverty
- Pauper
- none of these
β
Correct Answer:
B [ Poverty ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this antonym question.
Preparing explanation...