Q51. His lecture was highly applauded. (Synonym)
- flattered
- objected
- praised
- extended
β
Correct Answer:
C [ praised ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this synonym question.
Preparing explanation...
Q52. The text was revised. (Synonym)
- shortened
- altered
- reprinted
- edited
β
Correct Answer:
B [ altered ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this synonym question.
Preparing explanation...
Q53. Our knowledge about the infinite space is very limited. (Synonym)
- strange
- unknown
- vague
- endless
β
Correct Answer:
D [ endless ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this synonym question.
Preparing explanation...
Q54. To cope with the floods in Kashmir this year is a Herculean task for the army. (Synonym)
- a very difficult task
- an impossible work
- an easy work
- an entirely new task
β
Correct Answer:
A [ a very difficult task ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this synonym question.
Preparing explanation...
Q55. Mind your own business, he said meekly. (Synonym)
- sharply
- slowly
- quietly
- arrogantly
β
Correct Answer:
C [ quietly ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this synonym question.
Preparing explanation...
Q56. The effects of global warming, while not immediate, are catastrophic.
(Synonym)
- dangerous
- disastrous
- extreme
- pathetic
β
Correct Answer:
B [ disastrous ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this synonym question.
Preparing explanation...
Q57. Mr. Sen is a dynamic officer. (Synonym)
- forceful
- vigorous
- robust
- active
β
Correct Answer:
D [ active ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this synonym question.
Preparing explanation...
Q58. He used to involve with the confidential work of the University. (Synonym)
- Private
- Secret
- Trusted
- Hidden
β
Correct Answer:
B [ Secret ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this synonym question.
Preparing explanation...
Q59. Reckless driving causes accidents. (Synonym)
- Rash
- Daring
- Courageous
- Bold
β
Correct Answer:
A [ Rash ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this synonym question.
Preparing explanation...
Q60. He has been very feeble since his illness. (Synonym)
- Unwell
- Thin
- Weak
- Delicate
β
Correct Answer:
C [ Weak ]
π Vocabulary Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this synonym question.
Preparing explanation...