Q51. The minister assured the agitating employees that he would look into their demands sympathetically.
discuss
watch
grant
examine
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ examine ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "look into": examine, investigate, study.
Q52. They decided to _________ his number in the yellow pages.
look into
look at
look up
look onto
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ look up ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "look up": search for information in a reference book or on a computer:
Q53. There was a _________ on the midnight train.
Hold up
Hold in
Hold
Hold out
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ Hold up ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "Hold up": Delay
Q54. Ramesh was called upon to explain guilt.
summoned
invited
explained
one of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ summoned
]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "called upon": call on somebody to do something.
Q55. He broke down in the middle of his speech.
laughed
enjoyed
failed
giggled
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ failed ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? the phrase "broke down" suggests that the person experienced an emotional breakdown or became unable to continue speaking due to emotional distress.
Q56. His folly has brought about his ruin.
frustrated
caused
disappointment
confirmed
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ caused ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? brought about: to cause something to happen.
Q57. We must always lookout for friends.
seeing
waiting
thinking
searching
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ searching ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q58. My friend _________ at seven this morning.
took away
got up
left up
kept up
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ got up ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q59. She failed to ____________ to her name.
line up
shine up
keep up
rise up
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ keep up ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "keep up": to go or make progress at the same rate.
Q60. The manager was _________ an explanation of his conduct.
called for
called off
called to
called up
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ called for ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...