Q51. Rita always sets her alarm so that she can _______ at 8 A.M.
think over
write down
think through
wake up
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ wake up ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "wake up": to stop sleeping.
Q52. The old man __________ without any trouble last night.
passed away
passed for
passed by
passed out
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ passed away ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "passed away": Die
Q53. The doctor advised me to _________ drinking.
give out
give up
give back
give over
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ give up ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "give up": quit, discontinue
Q54. The sick man _________ last night.
passed away
passed by
passed down
passed for
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ passed away ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q55. You are unable to _________ the meaning of this passage.
make off
make out
make over
make up
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ make out ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "make out": understand, comprehend (to find the meaning of)
Q56. I cannot make out what you say.
rely upon
believe
understand
solve
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ understand ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q57. The party high command wanted to stave off an open battle.
postpone
wait and see
allow it to take its own course
prevent
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ prevent ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q58. No one but his conscience advised him to come back to earth .
return home
return to earth
return to reality
be honest
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ return to reality ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q59. Ramesh takes after his father.
follows
imitates
obeys
resembles
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ resembles ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "takes after" means resemble a parent or ancestor.
Q60. The country's economy is beginning to look up now.
remain static
improve
look clear
go down
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ improve ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "look up": to become glad, hopeful, brighten, glow.