Q51. The detective suddenly _________ a useful clue.
gave in
came across
fill up
fell down
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ came across ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "came across": To find something by accident
Q52. There was no __________ in the rain.
let up
let in
let off
let go
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ let up ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q53. The teacher gives many examples to __________ the idea contained in the poem.
bring about
bring in
bring forth
bring out
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ bring out ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "bring out": to come out / release:
Q54. Ram agreed to _______ my orders.
carry away
carry on
carry out
carry off
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ carry out ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "carry out ": to perform or complete a job.
Q55. He generally _________ at an odd hour.
turns over
turns on
turns up
turns off
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ turns up ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "turns up": to appear
Q56. On account of overwork, he is __________.
run down
runs down
ran out
run up
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ run down ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q57. Rita always sets her alarm so that she can _______ at 8 A.M.
think over
write down
think through
wake up
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ wake up ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "wake up": to stop sleeping.
Q58. The old man __________ without any trouble last night.
passed away
passed for
passed by
passed out
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ passed away ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "passed away": Die
Q59. The doctor advised me to _________ drinking.
give out
give up
give back
give over
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ give up ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "give up": quit, discontinue
Q60. The sick man _________ last night.
passed away
passed by
passed down
passed for
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ passed away ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...